RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Білорусь звинуватила Україну в обстрілі прикордонного знаку: в Києві відповіли Мінську

Білоруський прикордонний знак обстріляли дробом з мисливської рушниці, в результаті чого було пошкоджено прикордонний стовп і щиток із зображенням державного герба. Інцидент стався 11 вересня на білорусько-українському кордоні.

Про це повідомив Державний прикордонний комітет Білорусі в середу, 15 вересня, заявивши, що обстріл проводився з території України.

Представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко розповів УНІАН, що пошкодження на прикордонному знаку сусідньої країни виявив прикордонний наряд Луцького загону. Українці відразу сповістили про це білоруських прикордонників та українських поліцейських.

За словами Демченка, болота і чагарники унеможливлюють рух пішоходів поблизу прикордонного знака, там не виявили жодних слідів, в тому числі гільз. Водночас поряд зі знаком є канал, який пов'язує озера. Таким чином, порушник міг припливти на човні.

Спікер зазначив, що під час зустрічі з білоруськими прикордонниками, вони не пред'являли українській стороні жодних претензій чи звинувачень.

Фото: Державний прикордонний комітет Білорусі

Раніше невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко сказав, що Білорусь планує закупівлю російського озброєння більш ніж на 1 млрд доларів. "Ми маємо готуватися - 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати й цей периметр ", - заявив диктатор, не уточнюючи, що саме це означає.