RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна звинуватила Росію в зривах перемир'я на Донбасі і назвала втрати ЗСУ за вересень

З початку вересня російські окупаційні війська на Донбасі вчинили 85 озброєних провокацій, що призвело до загибелі чотирьох українських військових. Ще 36 отримали поранення.

Про це пише Укрінформ з посиланням на повідомлення місії України при ОБСЄ під час засідання Форуму безпеки співробітництва.

"Тільки з початку вересня цього року в результаті понад 85 збройних провокацій російських окупаційних військ чотирьох українських захисників було вбито, ще 36 поранено", - поінформували в українській місії.

Також делегати зазначили, що в цілому з початку дії режиму припинення вогню 27 липня 2020 року під обстрілами збройних формувань РФ загинули 58 українських військових, а понад 220 - отримали поранення. Позиції ЗСУ було обстріляно 2 315 разів, в тому числі понад 585 разів - із застосуванням забороненого Мінську домовленостями озброєння - танків, артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, мінометів калібрів 120 мм і 82 мм.

За словами членів української місії, окупанти систематично мінують українські позиції як дистанційно, так і використовуючи диверсантів.

"Росія продовжує використовувати міни типів ПОМ-2, МОП-50, ПФМ-1 і ПМН, які є забороненими міжнародним правом", - заявили делегати.

Зазначається, що російські збройні формування також порушують інші положення Мінських домовленостей. Так, вони понад 145 разів використовували безпілотники, 29 раз облаштовували нові позиції або зміцнювали старі, понад 55 разів використовували дистанційне мінування, а також понад 40 разів обстрілювали цивільні об'єкти.

Нагадаємо, тільки за 13 вересня збройні формування РФ 12 разів відкривали вогонь по українських позиціях, в результаті чого загинув український військовослужбовець.