RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

В Україні назрівають тарифні бунти: чого не хоче помічати влада і який є вихід

У зв'язку з ростом комунальних платежів наростає ризик тарифних бунтів. Уникнути цього владі допомогли б два кроки - зміна бюджету і правил отримання субсидій та проведення якісної піар-кампанії.

Таку думку "Апострофу" висловив Андріан Прокіп, експерт програми "Енергетика" Інституту майбутнього.

Вважається, що зміна міністра вирішить всі проблеми і тиск на опозицію зупинить вулицю. Насправді - це глибоко неправильний підхід, тому що досвід цінового стрибка на газ і підвищення тарифів удвічі в 2018 році показав, що тарифи - це не про гроші. Тарифи - це про справедливість і про турботу або не турботу держави.

Тому механічна заміна міністра і штучне стримування ціни допоможе при стримуванні протестів, але ніяк не вплине на психологічне та моральне самовідчуття українців. Для того, щоб вирішити, точніше, мінімізувати проблему, потрібно вести дуже складну піар-кампанію.

"Для офісу є ще один виклик, який там не хочуть помічати. Ядерний електорат Зеленського не переймається через тарифи. І тому вся ця історія особливо не впливає на 30% прихильників Президента. Але вона точно збільшує кількість тих, хто говорить, що країна рухається не в тому напрямку. А в перспективі, збільшить кількість тих, хто не довіряє Зеленському", - зазначив Андріян Прокіп.

Він додав, що для зниження напруги в суспільстві необхідно зробити дві речі.

"Всього дві речі: змінити бюджет і правила отримання субсидій і провести нормальну піар-кампанію. Слоган попередньої кампанії звучав так: "Держава піклується про тебе". Навіть не потрібно придумувати нові велосипеди", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Не потрібно вигадувати нові велосипеди: як Зеленському уникнути тарифних бунтів.