RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Розвідка, планування, зв'язок та інше: в ЗСУ впровадили вже більше 300 стандартів НАТО

У Збройних силах України запровадили 303 стандарти НАТО в рамках процесу євроатлантичної інтеграції.

Про це повідомив голова управління двостороннього військового співробітництва Головного управління військового співробітництва та верифікації ЗСУ полковник Андрій Павелко у пресцентрі АрміяInform.

Він зазначив, що ці стандарти застосовуються у: воєнній політиці, безпеці, стратегічному плануванні, операціях та бойових діях, розвідці, інформаційних та психологічних операціях, зв’язку, розробленні, поставленні на виробництво та прийнятті на озброєння зразків озброєння, військовій та спеціальній техніці, стратегічних комунікаціях та гендерних перспективах.

За словами офіцера, Україна у 2020 році отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями (ЕОР), що дає змогу надалі поглиблювати практичне співробітництво. Наразі, як додав Павелко, працюють над наповненням статусу ЕОР конкретним змістом.

"Найвищим ступенем нашої співпраці з НАТО є участь національного персоналу та контингентів в операціях та місіях з підтримання міжнародного миру та безпеки під проводом Альянсу. Сьогодні ми продовжуємо надавати внесок в миротворчі зусилля Альянсу, беручи участь в операції НАТО у Косові, де виконує завдання інженерний підрозділ Збройних Сил України чисельністю 40 військовослужбовців", - сказав він.

Нагадаємо, 17 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив Стратегічний оборонний бюлетень. Військова політика України, на підставі підписаного Стратегічного оборонного бюлетеня, буде реалізовуватися за рядом напрямків, зокрема, шляхом впровадження в силах оборони досвіду, принципів і стандартів НАТО, участь в спільних операціях і навчаннях, а також задоволення критеріїв членства для подальшої інтеграції в євроатлантичні структури.