RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Покиньте не зал, а Україну": Зеленський потролив РФ під час виступу на Генасамблеї ООН

Під час виступу на Генасамблеї ООН президент Володимир Зеленський порадив Росії, не залишати зал під час розмов про агресію і окупації, а покинути територію України.

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський не сказав прямо слово "Росія", але натякав на неї.

"Ми вдячні, що пункт про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України було включено до порядку денного Асамблеї. Хоча, як, залишаючись окупованими, Крим і Донбас можуть зникнути з порядку денного? Це очевидно і не тільки нам.

Я вдячний всім державам, які в цьому році згадали Україну в своїх виступах, саме тут, це дуже важливо, і багатьом іншим, які не соромляться, що Україна - їх друг, партнер, які можуть назвати речі своїми іменами: окупацію назвати окупацією, а агресію назвати агресією.

Не боячись, що хтось показово покине цей зал. Не треба цього робити, це майданчик діалогу. Щастя Україні це точно не принесе. Щастя Україні могло б принести, якби хтось показово покинув наші державні території, наші державні кордони ", - заявив президент.

Також він нагадав, що Крим восьмий рік окупований, а також запитав: "Як ми хочемо оживити ООН, якщо місце, де зароджувалася ідея ООН, окупована постійним членом Ради безпеки ООН?".

Як писав "Апостроф" Володимир Зеленський під час візиту в США пообіцяв реалізувати ідею подвійного громадянства.