RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Процес розтягнувся непристойно довго: Кулеба розповів, що гальмує євроінтеграцію України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на сьогоднішній день немає чіткого розуміння, коли саме Київ отримає план дій щодо членства в НАТО (ПДЧ). Однак і НАТО і Україна мають впевненість, що роблять один одного сильнішими.

Про це Кулеба сказав в під час відеотрансляції в Facebook.

"Немає розуміння, коли Україна отримає ПДЧ. Але це саме та відверта і дружня розмова, яку ми маємо з НАТО, що інтеграція не може бути нескінченною ... Процес розтягнувся і розтягнувся непристойно довго. Всім потрібно більш прагматично і практично підходити до цього питання . Все повинно мати свою визначеність і чіткість. і НАТО і Україна переконані, що роблять один одного сильнішими", - сказав Кулеба.

Він додав, що Україна продовжить здійснювати реформи, необхідні для євроатлантичної інтеграції і уточнив, що "генсек НАТО сьогодні позитивно оцінив українські реформи".

Разом з тим, всередині НАТО є країни, які не хочуть бачити Україну в Альянсі.

"Але всі ми розуміємо, що є країни в НАТО, які не зацікавлені в українських реформах, а просто прикриваються цим аргументом для того, щоб стримувати євроатлантичну інтеграцію України", - констатував Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський заявив, що президент США Джо Байден є прихильником вступу України в НАТО.