RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського і Путіна: в Кремлі назвали "камінь спотикання"

У Кремлі запевняють, що "небажання" Києва виконувати Мінські угоди перешкоджає проведенню нової зустрічі між Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, реалізація Мінських угод зайшла в глухий кут нібито з вини України.

"Ну да, президент Російської Федерації, що називається, був готовий вчора. І тут камінь спотикання який? Ми знаходимося в ситуації, коли робота по реалізації мінського комплексу заходів зайшла в глухий кут. Україна не хоче виконувати Мінські домовленості, Україна хоче Мінські домовленості замінити чимось ще, не називаючи це своїми словами. І, крім цього, також не хоче виконувати, наприклад, домовленості, які в Парижі були досягнуті вже", - заявив Дмитро Пєсков.

Прес-секретар Володимира Путіна в черговий раз повторив головну пропагандистську тезу Кремля про те, що війна на Донбасі, яку розв'язала Росія, є "внутрішньоукраїнським" конфліктом. Пєсков зазначив, що війна закінчиться за умови, якщо "українці почнуть говорити один з одним".

Підсумовуючи, Дмитро Пєсков запропонував дочекатися результатів виборів до Бундестагу, щоб зрозуміти, хто займе місце канцлера і яку буде політику проводити Берлін для врегулювання війни на Донбасі.

Раніше ми розповідав, що Зеленський готовий до нової зустрічі з Путіним.