RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Атакують фракцію або зводять особисті рахунки": експерт прокоментував обговорення декларації депутатки Ірини Аллахвердієвої

Увага до декларації нардепа від «Слуги народа» Ірини Аллахвердієвої, яка задекларувала 5 млн. грн. та годинник, схожа на інформаційну атаку.

Таку думку висловив експерт з конституційного права Богдан Бондаренко.

«Спочатку хвиля однакових публікацій, потім «мільйони гривень» у заголовках стали «мільйонами доларів» тощо. Аллахвердієва відповідно до закону, задекларувала подарунок від батька. Батька, офіційні доходи якого, з огляду на відкриті джерела, дозволяють мати такі статки. Бізнесмена, не пов’язаного з державним бюджетом. Спеціально подивився на її декларації попередніх років. Так само, не можна зробити висновок, що депутат прийшла до Ради «боса» і почала «запаковуватися». Вона навіть годинники, які стали предметом спекуляцій у 2018 році, декларувала. Допускаю, скоріш за все, що інформаційна атака на Аллахвердієву – це атака, націлена на фракцію чи комітет», - написав Бондаренко на своїй сторінці в Фейсбук.

За словами експерта, зводити дискурс до того, що хтось з політиків «поганий» через законні дії з декларування майна – це множити на нуль саму ідею декларування. Додержання закону не може бути об’єктом цькування. Тому це недопустимо по відношенню до всіх політиків.

«Якщо таким відверто недолугим способом хтось зводить з Аллахвердієвою особисті рахунки – це не проблема депутата і політики, як такої, – це проблема тих людей, що писали статті (підозріло схожі на замовні)», - резюмував Бондаренко.