RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Як Кремль може обійти обмеження в Європі для "Північного потоку 2": названо спосіб

Аналітик Даніель Чижевський розповів як Росія може обійти обмеження в Європі для російського газопроводу "Північний потік 2".

Про це пише Radio Poland.

За його словами, залишилося мало варіантів як затримати Nord Stream II, тому що газопровід готовий і вже йде прокачування газу. Він додав, що сертифікація буде стосуватися меншої частини "Північного потоку 2", яка проходить по німецьких водах, тому що решта, як уточнює експерт, знаходиться на російських і міжнародних водах і там євросоюзні регуляції не мають сили.

Чижевський зазначив, що через те, що в проєкті беруть участь крім Газпрому декілька європейських компаній, то є ймовірність, що власником Nord Stream II може стати конгломерат євросоюзних компаній-учасників проєкту. Таким чином, за словами аналітика, все буде відповідно до газової директиви.

"Напевно, це вже крайній варіант, адже Газпром ще розраховує, що остання інстанція в особі Конституційного суду Німеччини в Карлсруї погодитися вивести "Північний потік-2" з-під юрисдикції євросоюзного законодавства", - додав він.

Даніель Чижевський також нагадав, що Німеччина вела "дуже тверду політику, щоб цей газопровід завершити".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що запуск газогону "Північний потік - 2" несе загрози і для нашої країни, і для Європейського Союзу.