RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Досить чверті таблетки - генерал МВС розповів про смертельну дозу наркотику в крові Полякова

У МВС підтвердили наявність в крові загиблого нардепа Антона Полякова невеликої дози алкоголю і метадону - препарату, який застосовується в якості синтетичної заміни опіоїдних наркотиків під час терапії наркозалежних людей.

Про це повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24" речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Так, за його словами, судмедексперти підтвердили, що в крові Полякова виявили невелику дозу алкоголю і деяку кількість метадону. Але при цьому слідству все ще незрозуміло, який саме цей метадон, і в який момент щодо часу смерті він потрапив в організм нардепа.

У той же час свою професійну думку з цього приводу вже встиг висловити колишній заступник міністра внутрішніх справ, генерал МВС Геннадій Москаль.

За його словами, цей препарат дуже небезпечний і застосовується в невеликих дозах. Він може чинити вкрай негативний вплив на організм. У тому числі і на серцево-судинну систему.

"Він застосовується в невеликих дозах, і він сильно б'є по серцю. У всіх країнах над ним дуже великий контроль. Він може призводити до інсультів, інфарктів, зупинки серця і до інших поразок серцево-судинної системи. З горілкою - це все, це смерть" , - сказав Москаль.

При цьому Москаль додав, що подивився відео з двома останніми виступами Полякова. За його словами, він збільшував картинку і з упевненістю може сказати, що напередодні своєї загибелі Поляков не вживав наркотичні речовини.

"Я подивився два останніх відео, де Поляков виступав. Судячи з його жестикуляції, і я збільшував, щоб подивитися на зіниці, - він не вживав наркотики. Я це говорю як людина, яка почала боротися з наркоманією, коли ще навіть не було відповідних законів. немає у нього ознак того, що він споживав наркотики. Його (метадон - ред.) легко підкинути в горілку, він швидко розчиняється. Є дуже багато питань, і головне - чи не всипав йому хтось під час вживання алкоголю таблетку - а там і чверті таблетки було б достатньо, щоб викликати гострий серцевий стан", - заявив Москаль.

Нагадаємо, що в понеділок, 11 жовтня, відбудеться прощання з нардепом Антоном Поляковим, який помер в ніч на п'ятницю, 8 жовтня, в автомобілі таксі при до кінця не з'ясованих обставинах.