RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Зеленський прибув на Донбас і зустрівся з бійцями на передовій: фото і відео

У четвер, 14 жовтня, Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою на Донбас, де окрім іншого, зустрівся з військовими.

Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України.

Зеленського супроводжував глава ОП Андрій Єрмак: на вертольоті вони прилетіли в Донецьку область. Президент заслухав інформацію про оперативно-тактичну ситуацію в зоні Операції об'єднаних сил та ознайомився з особливостями застосування протидронової рушниці.

Володимир Зеленський також поспілкувався з військовослужбовцями та оглянув умови несення служби. Крім того, глава держави вручив українським захисникам цінні подарунки, привітав їх зі святом, подякував їм за службу і побажав їм берегти себе.

Президент також переглянув малюнки, які діти надсилали нашим захисникам на фронт. Пізніше глава держави виступив в Маріуполі з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Перед виступом Зеленського всі присутні виконали гімн України. Президент згадав три важливі дати, на його погляд, в історії Маріуполя. Це 10 вересня 1943 року, коли Маріуполь звільняли від військ нацистської Німеччини і їх союзників; 13 червня 2014 року - день, коли Збройні сили України, добровольчі батальйони і силові структури країни вибив з міста проросійські бандформування; 14 жовтня кожного року - День захисників, а з недавнього часу - і захисниць України.

"Ми дякуємо і схиляємося перед усіма, хто захищав нашу країну. Тих, хто звільняв від окупації крім Маріуполя, Торецькому, Авдіївку, Краматорськ, Слов'янськ, Красногорівку, Бахмут, Мар'їнка, Сєвєродонецьк, Щастя, Лисичанськ, багато інших міст Донецької та Луганської областей. ми повинні пам'ятати, як тисячі героїв зробили цю важку роботу ціною власного життя ", - заявив Зеленський, після чого запропонував вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, як в різних містах України - Дніпрі, Львові, Полтаві та Миколаєві - проходять святкові марші на честь Дня захисників і захисниць.