RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Почалися серйозні проблеми зі здоров'ям: нові подробиці про стан Саакашвілі

Стан Саакашвілі погіршився за 15 днів його голодування, однак його життю нічого не загрожує.

Про це повідомляє "ГрузіяOnline".

"Ми співпрацюємо з Міністерством юстиції, з Міністерством охорони здоров'я, з омбудсменом. Природно, на цій підставі зібрана достатня інформація, щоб оголосити, що зараз дійсно недоречно говорити про якісь ризики", - говорить голова комітету парламенту Грузії з прав людини та громадянської інтеграції Михайло Сарджвеладзе.

Це підтвердили і в партії затриманого Михеїла Саакашвілі.

"Він почуває себе задовільно, але йому важко пересуватися", - повідомила депутат парламенту, член партії "Єдиний національний рух" Анна Цітлідзе.

У той же час на десятий день голодування особистий лікар екс-президента повідомляв про серйозне погіршення його стану. За словами адвокатів, політик схуд майже на 15 кілограмів, у нього почалися проблеми з моторикою і дикцією.

На прохання міністерства юстиції МОЗ зібрав групу лікарів, якій доручено займатися моніторингом стану Саакашвілі. Фахівці вже почали роботу.

Сарджвеладзе також додав, що комітет з прав людини продовжить робити все, щоб контролювати ситуацію і дотримання прав людини.

"Ми продовжимо працювати дуже інтенсивно і координовано, щоб в рамках нашого мандата, з одного боку ми змогли максимально стабільно і добре контролювати [ситуацію], а з іншого, щоб ретельно були захищені всі права, які надані пану Саакашвілі законом", - підкреслив він.

Раніше ми писали, що в Грузії почався Майдан - десятки тисяч людей вимагали звільнити Саакашвілі.