RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Нові санкції, "План оборони України" і інше: підсумки засідання РНБО 15 жовтня

У п'ятницю, 15 жовтня, на засіданні Ради національної безпеки і оборони затвердили "План оборони України", "Стратегію біологічної безпеки" і нові санкції.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов на брифінгу за підсумками засідання.

За його словами, над "Планом оборони" працювали два роки.

"Було затверджено вперше в історії план оборони України. Цей документ дає чіткі відповіді на ті виклики, які стоять перед Україною", - пояснив секретар РНБО.

Інших деталей по документу він не озвучив.

Крім того, прийнято "Стратегія біологічної безпеки" для оптимізації боротьби з пандемією коронавірусу.

"Друге питання, яке сьогодні розглядалося РНБО, - це стратегія біозахисту. Ви знаєте, що COVID-19 і інші хвороби, які сьогодні поширюються у світі, - на жаль, вони не тільки для нашої країни, але і для всього світу стали великим викликом. і ми затвердили сьогодні на засіданні РНБО стратегію біобезпеки та біозахисту для того, щоб унормувати всі питання, які є в цій сфері, і щоб всі органи працювали відповідно до викликів, які є", - заявив Данилов.

Також на засіданні розглядали стратегію інформаційної безпеки та затвердили санкції проти осіб, причетних до проведення російських виборів в окупованому Криму і серед жителів Донбасу. Всього в список потрапили 237 осіб.

"Прийнято рішення щодо тих людей, які брали участь в голосуванні та забезпечували вибори на території Криму і на Донбасі. Сьогодні проти 237 осіб булл застосовано санкції", - сказав Данилов.

Також введено санкції проти російської компанії MERE. За словами секретаря РНБО, останній магазин компанії залишився і дотепер працює в Білій Церкві.

"Застосовано санкції відносно компанії MERE. Вона після засідання РНБО не зможе працювати на території нашої країни", - сказав він.

Причиною введення обмежень Данилов назвав те, що "вони працюють в Криму, і саме тому потрапили під наші санкції".

Раніше ми писали, що кілька днів тому президент України Володимир Зеленський і секретар РНБО Олексій Данилов, відповідаючи на питання про дату чергового засідання РНБО, відправляли журналістів один до одного.