RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Україна відправить до Венеційської комісії законопроект про олігархів з підписом Зеленського

Президент Володимир Зеленський не розуміє, чому Україна відправила до Венеційської комісії закон про олігархів, який не був затверджений у другому читанні, і пообіцяв направити доопрацьований документ з підписом глави держави.

Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю ICTV.

За його словами, відправлення недопрацьованого закона про олігархів також здивувався глава Венеційської комісії Джанні Букіккіо, з яким Володимир Зеленський знаком.

"Це не зовсім зрозумілий документ, це не остаточний закон. Мало того, що він не проголосований був і не пройшов друге читання, він не був підписаний президентом України", - підкреслив Зеленський в ефірі телеканалу.

Президент зазначив, що Україна отримає висновки комісії по закону про олігархів тільки після того, як керівник Джанні Букіккіо отримає документ в остаточному вигляді.

Відправці недопрацьованого закону про олігархів, як стверджує президент, посприяв екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, назвавши його дії помилковими.

"Я розумію, що колишній спікер (Дмитро Разумков - ред.) дуже хотів це зробити швидко, щоб вплинути на те, щоб депутати у Верховній Раді не голосували за друге читання. Це був політичний крок, я вважаю, що дрібний і помилковий. Тому я і подзвонив пану Букіккіо, я йому сказав: "Я вам обіцяю, ми відправимо законопроект, який буде підписаний президентом України, щоб його розглянула Венеційська комісія", - резюмував Зеленський в інтерв'ю.

Раніше ми розповідали, по кому вдарить реєстр олігархів.