RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Візит міністра оборони США в Україну: стала відома програма його перебування

У вівторок, 19 жовтня, Україну відвідає міністр оборони США Ллойд Остін. Він зустрінеться зі своїм українським колегою Андрієм Тараном і президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомили в посольстві США, пише "Європейська правда".

У посольстві наголосили, що мета візиту міністра до Києва в тому, щоб підтвердити непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України.

"Перебуваючи в Києві, Ллойд Остін відвідає міністерство оборони України, де він візьме участь у церемоніалі пам'яті полеглих захисників України в Меморіальної залі і біля Меморіального дзвону захисникам України", - відзначили в посольстві.

Також він зустрінеться з міністром оборони України Андрієм Тараном для обговорення прогресу України в реалізації реформ в галузі оборони і військово-промислового комплексу, необхідних для просування її євроатлантичних прагнень. Ще однією темою обговорень стане безпека в Чорному морі.

Крім цього глава Пентагону в ході зустрічі з Володимиром Зеленським обговорить двосторонню і регіональну співпрацю в області безпеки.

Як повідомляв "Апостроф", 18 жовтня в аеропорт "Бориспіль" прибув другий вантаж технічної допомоги для Збройних сил України від Сполучених Штатів Америки. Загальна сума допомоги становить понад 60 млн доларів.