RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Проти Киви розпочали кримінальне провадження після скандального ролика

Проти нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви порушили чергову кримінальну справу. Причиною став записаний ним відео-ролик, на якому він виголосив "урочисту" промову з нагоди річниці вбивства Степана Бандери, після чого дав залп у повітря з автоматичної зброї на тлі феєрверку.

Про це повідомив портал УНІАН, посилаючись на коментар генпрокурора України Ірини Венедиктової.

При цьому Венедиктова зазначила, що стосовно Киви відкрито вже "досить багато" кримінальних справ і що вона не може "виходити і про щось говорити" щодо кожного внесення до ЄРДР.

"Коли у подібних справах йде залучення, у нас мають бути хоча б експертизи. Без них нема про що говорити. Коли у мене є хоча б проміжний результат, то я про це говорю", - заявила Венедиктова.

Відповідаючи на уточнююче питання саме про цей інцидент, Венедиктова сказала, що кримінальну справу з цього приводу вже порушено. За її словами, коли нардепу висунуть підозру, вона скаже, "з якою кваліфікацією її підписано".

Нагадаємо, що відео було записано та викладено у Мережу в ніч на 16 жовтня. На ньому Кива заявив, що святкує у такий спосіб річницю вбивства Степана Бандери. Його було вбито 15 жовтня 1959 року в Мюнхені агентом КДБ Богданом Сташинським.

При цьому Кива назвав себе "лідером антифашистського руху", "онуком Героя Радянського Союзу". За словами нардепа, "він не міг залишити непоміченою" цю подію.

Також парламентар додав, що "так буде з кожним, хто сповідує фашизм і йому слугує", після чого сказав "Смерть зрадникам! Смерть фашизму!" і вистрілив декілька разів у повітря з автомата на тлі феєрверку.

Нагадаємо, що деякий час тому ветеран АТО Майман розповів, як Кива організував на нього напад і чим це закінчилося.