RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кулеба про "нормандські" переговори: Росія нагнітає пропаганду, а Лавров уникає зустрічі

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, який нещодавно заявив, що РФ нібито почала робити конкретні кроки щодо ініціювання зустрічі в "нормандському" форматі, насправді уникає цих переговорів.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Він уточнив, що Росія надіслала Франції, Німеччині та Україні пропозиції щодо заключного документу можливої зустрічі глав МЗС чотирьох кран у "нормандському форматі".

"З останнього, що сталося на дипломатичному треку: міністерство закордонних справ Російської Федерації направило свої пропозиції до Німеччини, Франції та України, їх бачення того, яким має бути заключний документ потенційної зустрічі міністрів закордонних справ ", - розповів Кулеба.

Однак, за його словами, цей документ говорить лише про бажання Лаврова уникнути цієї зустрічі.

"Але цей документ написаний таким чином, що він не залишає жодного сумніву, окрім як підтвердження того, що міністр Лавров продовжує уникати цієї зустрічі в той час, коли ми бачимо нагнітання російської пропаганди та розкрутки цього маховика гібридної війни", - констатував глава МЗС.

Як повідомляв "Апостроф", днями Сергій Лавров збрехав, намагаючись перекласти на Україну провину за загострення ситуації на Донбасі, де ЗСУ зазнають втрат від вогню російських окупантів, натякнувши, що Росія може офіційно втрутитися в "збройний конфлікт" на сході країни.