RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 квітня

Всі новини

Замах на міністра Романа Лещенка: усі деталі гучної справи

Глава МВС України Денис Монастирський провів терміновий брифінг через спробу вбивства одного з українських міністрів. За його словами, це був міністр аграрної політики Роман Лещенко, замах на якого готувався ще 2018 року. Монастирський розповів подробиці спецоперації зі знешкодження зловмисників.

Онлайн-трансляцію брифінгу вів YouTube-канал "Апостроф TV".

За словами Монастирського, у серпні до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції надійшли відомості, що одна громадянка шукала кілера для замовного вбивства іншого громадянина України.

Ця жінка була виведена на особу, яка виконувала роль "кілера". Було зафіксовано, що ще один замовник – громадянин США. Причому він є основним.

"Я не замовляю його вбивство, але якщо ви вб'єте його, я не проти", - заявив замовник на відео, продемонстрованому під час брифінгу.

Він також був згоден на завдання фізичних каліцтв міністру.

В ході слідчо-оперативних дій було "вибито" 150 тисяч доларів, після чого було імітовано вбивство.

Міністр, на якого було скоєно замах – Роман Лещенко, міністр аграрної політики. Завдяки професійним діям правоохоронців злочину вдалося попередити.

За словами Монастирського, Лещенко дізнався про підготовку замаху на нього за півгодини до брифінгу.

"Хочу сказати, що з 2020 року, з моменту, як я приступив до виконання обов'язків держчиновника, я перебуваю, згідно з наказом президента, під охороною, і щодо мене було багато різних загроз. І щодо членів моєї родини, моїх дітей.

Виходячи з того, що багато фактів приватизації та "схематозів", продажу земель Міноборони... Для мене є шоком, що у 2017 році ситуація, яка має цивільно-правовий характер, мала вирішитися таким чином.

Така ситуація для мене шокуюча. Якщо хтось вважає, що будь-які загрози, шантаж та фізичне усунення дозволить уникнути юридичної відповідальності – вони помиляються. Усуваючи та залякуючи - ви нічого не досягнете", - сказав міністр Лещенко.

Повідомляється, що осіб, які готували замах, вже затримано.

Докладніше дивіться в трансляції, котру вів "Апостроф TV":

Нагадаємо, сто у вересні цього року У районі Лісників Київської області стався напад на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра.