RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Українських правозахисників депортували з Грузії: подробиці гучного скандалу

Грузинські спецслужби депортували українських правозахисників Віру Ястребову та Павла Лисянського, які планували влаштувати одиночні пікети на підтримку ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Про це правозахисниця повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні, я і мій колега Павло Лисянський прилетіли до Тбілісі, щоб організувати одиночні пікети під в'язницею, де перебуває громадянин України Михеїл Саакашвілі, а також біля особняка олігарха Іванішвілі, який фактично наглядає від РФ над Грузією", - написала Ястребова.

За її словами, після прильоту до Грузії у них із Лисянським забрали документи та допитали, а після цього понад три години "протримали у невіданні". Пізніше їх під конвоєм посадили у літак та відправили до України.

"У документах причини депортації нам не повідомили. А грузинські спецслужби забрали у мене валізу і не повернули", - додала Віра Ястребова.

У розмові з журналістом "Апострофа" Дмитром Малишком вона також уточнила, що зараз вони з Павлом Лисянським перебувають в Україні та припустила, що вони перебувають у "чорному списку" грузинських спецслужб.

Крім того, вона порівняла грузинську владу з філією ФСБ та звинуватила її у тоталітаризмі.

"Взагалі, грузинський режим зараз – це філія ФСБ РФ. Коли я розмовляла з працівниками автокомпанії SKY UP, вони мені повідомили, що в останній місяць з кожного рейсу компанії з Києва до Тбілісі депортують по 3-4 громадян України", - додала правозахисниця.

Раніше ми писали, що Саакашвілі у критичному стані.