RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нове вторгнення військ Путіна до України: про що попереджає американська розвідка

У США стурбовані тим, що президент РФ Володимир Путін може «розглядати вторгнення в Україну на початку наступного року, оскільки його війська знову збираються біля кордону».

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними, які надала американська розвідка, російські війська переходитимуть в Україну з Криму, через Росію та Білорусь, при цьому близько 100 батальйонних тактичних груп - потенційно близько 100 000 солдатів - будуть розгорнуті для того, що люди описали як операцію на пересіченій місцевості та в умовах холоду. умови, що охоплюють велику територію та підготовлені до потенційно тривалої окупації.

Двоє розвідників сказали, що приблизно половина тактичних груп уже зайняла свої позиції і будь-яке вторгнення буде підтримане авіаційною підтримкою.

"Москва також закликала десятки тисяч резервістів у безпрецедентному для пострадянських часів масштабі. Вони пояснили, що роль резервістів у будь-якому конфлікті полягатиме у забезпеченні безпеки території на пізнішому етапі після того, як тактичні батальйони прокладуть шлях. Однак Росія не оголосила публічно ні про яке. великому заклику резервістів" , - зазначається у повідомленні.

Також один із людей сказав, що США також поділилися інформацією про експоненційне зростання дезінформації, спрямованої проти Києва, і що Москва вербувала агентів, щоб спробувати посіяти дестабілізацію всередині України.

В Америці відзначають, що Путін серйозно ставиться до цієї війни.

Раніше "Апостроф" писав, що для України дійсно існує велика небезпека того, що Росія зробить напад з різних напрямків. Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів учасник бойових дій та офіцер розвідки Петро Недзельський.