RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Строительство новых энергоблоков на Хмельницкой АЭС: подписаны первые соглашения

Американська компанія Westinghouse і державне підприємство НАЕК "Енергоатом" підписали дві угоди про початок реалізації проектів з будівництва двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Про це повідомляє інформаційне агентство Інтерфакс-Україна.

За словами президента "Енергоатому" Петра Котіна, завчасна закупівля тренажера дозволить підготувати персонал вже задовго до моменту введення енергоблоків в експлуатацію.

"АР 1000 це нова технологія для нас. Вже зараз потрібно розпочати навчання інспекторів, щоб вони потім почали навчати персонал. Ми не хочемо на це витрачати час потім, тому закуповуємо тренажер насамперед", - зазначив Котін.

Ця угода передбачає авансове фінансування обладнання, яке має тривалий цикл виготовлення: "Це робиться для того, щоб не затягувати будівництво. Деяке обладнання виготовляється близько трьох років", - заявив голова НАЕК.

Він зазначає, що домовленості з Westinghouse також передбачають підготовку пілотних проектів щодо будівництва енергоблоків, зокрема, підготовку інфраструктури та тестування майданчика, на якому вони будуть розміщені.

Раніше "Апостроф" писав, що 31 серпня український "Енергоатом" і американська компанія Westinghouseelectric підписала Меморандум про спільне будівництво енергоблоку Хмельницької АЕС.