RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Повномасштабної війни не буде: названо місце в Україні, яке хоче захопити Путін

Росія все ще надає військову загрозу для України і у разі пересування своїх військ до Білорусі росіяни можуть піти на "військову авантюру".

Про це розповів старший аналітик Вільнюського інституту політичного аналізу Марюс Лаурінавічюс.

За словами фахівця, для Росії Білорусь не відіграє ключову роль, оскільки і без цієї країни РФ може здійснювати свої воєнні дії проти України.

Водночас, аналітик визнає, що від Білорусі ближче до Києва, наприклад, ніж від Донецька.

"Звичайно, вони можуть провести таку військову авантюру – це вже одна армія і майже одна країна. Білорусь як територія становить загрозу для України, атака звідти теж може статися. Але якщо Росія задумає військову авантюру проти України, то вв'яжеться у повномасштабну війну, то скільки кілометрів до Києва – не найголовніше. Ключову роль відіграє, наскільки Росія взагалі готова здійснити повномасштабну війну", - сказав він.

За словами аналітика, про повномасштабну війну поки що говорити не доводиться, але очікувати від Росії якусь бліц-операцію - цілком імовірно.

"Наприклад, із захоплення Північно-Кримського каналу та водосховища, яке його живить. Не думаю, що Росія готова до повномасштабної війни з Україною. Вони готуються швидше до повномасштабної війни з НАТО", - додав він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Російський режим готується до повномасштабної війни з НАТО - литовський експерт