RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Україна та Британія збудують фрегат для українського флоту: як він виглядатиме

Великобританія допоможе Україні збудувати фрегат для українського флоту. Домовленість про це була укладена у згоді про кредитну підтримку розвитку можливостей ВМС ЗС України.

Як повідомляє "Мілітарний", йдеться про відновлення проекту українського національного корвету "Володимир Великий" (проект 58250).

Цей проект закладено на "Чорноморському суднобудівному заводі" і спочатку в Україні планували створити таких 10 кораблів уже до 2026 року.

Проект кілька разів заморожували через брак фінансування, а востаннє будівництво профінансували наприкінці 2013 року. Після початку агресії з боку РФ будівництво знову припинили, а "Чорноморський суднобудівний завод" збанкрутував.

Станом на 2017 рік у корвета були готові секції до їх насичення системами та агрегатами та подальшого з'єднання. Загалом це близько 17% всього обсягу робіт з будівництва корабля.

До будівництва судна залучили 117 підприємств, серед яких 14 іноземних компаній із 8 країн. Щодо озброєння, то планувалася закупівля французьких протикорабельних ракет Exocet MM40 Block3 (дальність поразки до 200 км). Також на кораблі хотіли розмістити дві пускові установки із загальним боєзарядом у 8 ракет, артустановки малого калібру та гармати середнього калібру (до 100 мм). Удари наноситимуться як за повітряними, так і за підводними цілями.

Дане судно матиме водотоннажність 2650 тонн (корвет - 500-2000 т) і може виконувати не дві, а відразу три бойові завдання.

Нагадаємо, що два катери типу Island доставили до територіальних вод України.