RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українські військові випробували "Джавеліни" та "Байрактари" на полігоні: вражаючі кадри

Українські військові випробували на полігоні безпілотники Bayraktar і переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Генштабу ЗСУ.

Випробування проводились у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних Сил України за 2021 рік на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів "Широкий лан". На військовому заході був присутній міністр оборони України Олексій Рєзніков.

"Ми придбали та отримали від партнерів як матеріально-технічну допомогу високотехнологічне озброєння, що суттєво підвищило боєздатність Збройних Сил України. Це, зокрема, розвідувально-ударні комплекси Байрактар та протитанкові ракетні комплекси Джавелін. Враховуючи досвід бойових дій у районі проведення операції Об'єднаних сил Ми відпрацювали нову тактику їх застосування в бойових умовах та продемонстрували командирам бригад та полків. Ми також показали їх комплексне застосування в умовах ночі та поганої видимості", - зазначив Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Метою цих інструкторсько-методичних занять є опрацювання єдиних поглядів на організацію та проведення заходів підготовки українських військ у 2022 році. Збройні сили України враховують як іноземний досвід, так і досвід, набутий українськими бійцями під час реальних бойових дій на сході країни.

Головнокомандувач Збройних Сил України висловив подяку державам-партнерам за вагому матеріально-технічну допомогу та непохитну підтримку України.

Раніше ми також повідомляли про те, що патрульні катери Island для ЗСУ прибули з США в Україну.