RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна отримала від США серйозну військову допомогу

Сполучені Штати Америки направили Україні нову партію озброєнь, необхідну для зміцнення обороноздатності нашої держави в умовах ймовірності повномасштабного військового вторгнення Російської Федерації.

Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

США передали Збройним силам України стрілецьку зброю різних калібрів та боєприпаси до неї, протитанкові ракетні комплекси, засоби радіоелектронної та контрснайперської боротьби, прилади нічного бачення, засоби зв'язку, оптичні засоби, медичне майно. Також Україна отримала від Штатів кораблі, серед яких також патрульні катери Island; човни та запчастини до них; легкові автомобілі багатоцільового призначення та високої прохідності.

Кулеба зазначив, що офіційні Вашингтон та Київ залишаються партнерами у питаннях постачання озброєння. При цьому очільник МЗС уточнив, що Україна продовжує реалізовувати заходи для зміцнення обороноздатності країни, але докладно про це не поширюватися.

За словами Кулеби, "зброя, як і гроші, любить тишу".

"Я хочу запевнити, що ми, дипломати, шукаємо і знаходимо те, що робить нашу армію сильнішою. А отже, і стримує Росію від наступу", - заявив міністр закордонних справ України.

Раніше ми писали, що бойовий розвідник оцінив загрозу нового нападу на Україну.