RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

ДБР порушило справу за постріл журналіста Бутусова з гармати: подробиці та відео

У Державному бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження щодо стрільби з артилерійської гармати журналіста Юрія Бутусова.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

28 листопада Бутусов опублікував на своїй сторінці у Facebook відео стрільби з гаубиці Д-30 калібру 122 мм. Сам він був одягнений у бронежилет і каску.

"За кожну зернину 1933 року, за кожну жертву радянських репресій, по російських окупантах - вогонь!", - сказав Бутусов, після чого зробив постріл.

У ДБР зазначають: обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, викладеного Бутусовим, будуть перевірені.

"В тому числі, в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння", - зазначають у прес-службі ДБР.

Сам журналіст не залишив цю ситуацію поза увагою і виклав черговий пост на своїй сторінці у Faceboоk. У ньому він звинуватив владу й особисто президента Володимира Зеленського у переслідуванні після скандалу на прес-марафоні.

Пізніше в ДБР відреагували на звинувачення Бутусова - в прес-службі заявили, що проваждення відкрито за конкретним фактом, а не проти Бутусова як особи.

Нагадаємо, журналіст різко висловився про суперечку з президентом під час прес-марафону.