RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Вони щось готують": Шмигаль розповів, хто стоїть за можливим держпереворотом в Україні

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль звинуватив Росію в тому, що вона стоїть за організацією державного перевороту, підготовка якого була розкрита розвідкою.

Про це повідомляє Reuters.

"У нас є секретні дані, які свідчать про особливі наміри (спровокувати переворот, - ред.)", - заявив прем'єр-міністр. Відповідаючи на запитання, чи стоїть за цим Кремль, він сказав: "Безумовно".

Шмигаль зазначив, що концентрація військ РФ на кордоні з Україною є частиною зусиль сусідньої країни, спрямованих на перешкоджання інтеграції України та ЄС.

"Вони щось готують", - сказав чиновник, маючи на увазі російський режим.

За словами Шмигаля, українська розвідка викрила діяльність "зовнішніх сил", які намагаються розпалити народне повстання та спровокувати переворот.

"В українському суспільстві немає революційних настроїв. Ми розуміємо, що був вплив ззовні, щоб посилити протести в Києві, зробити їх сильнішими. Наша секретна служба проводить спеціальне розслідування", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, у п'ятницю, 26 листопада, президент Володимир Зеленський під час пресмарафону розповів, що на початку грудня в Україні заплановано державний переворот.

За даними ЗМІ, спробу державного перевороту готували офіцер російського ФСБ (Василь Лаптєв) та три зрадники з МВС України (Олексій Васильєв, Василь Грицак та Едуард Федосов), які перебувають у Криму.