RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Лавров шантажує Блінкена: загрожує заходами у відповідь для виправлення військового балансу

У четвер, 2 грудня, на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ у Стокгольмі зустрілися очільники зовнішньополітичних відомств США та Росії, Ентоні Блінкен та Сергій Лавров.

Про результати цієї зустрічі повідомила прес-служба МЗС РФ.

Сторони обмінялися думками щодо міжнародного порядку денного та актуальних питань відносин між США та Росією. Під час зустрічі глава російського МЗС спробував шантажувати свого американського колегу у питаннях т.зв. "втягування" України в "геополітичні ігри Вашингтона на тлі стягування військ країн-членів НАТО до російських кордонів".

Лавров заявив, що "дії Заходу матимуть найсерйозніші наслідки", а Росія "буде вимушена вжити заходів у відповідь для виправлення військово-стратегічного балансу".

Особливу увагу під час переговорів було приділено ситуації довкола російської агресії проти України. Кремль вустами Лаврова в черговий раз заявив, що офіційний Київ повинен виконувати те трактування Мінських угод, яке просуває Москва - зокрема, проведення прямих переговорів з окупаційними адміністраціями в ОРДЛО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада України продовжила ще на рік закон про т.зв. "особливий статус" для окремих районів Донецької та Луганської областей.