RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Це була зрада: звільнений офіцер розповів нові деталі з "Вагнергейту"

Олександр Лукашенко заявляв, що його попередили про те, що в Мінську перебувають терористи, які мають намір здійснити революцію. Досі невідомо, хто передав йому інформацію про "вагнерівців". Можливо це був сам Володимир Зеленський.

Про це в ефірі шоу "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24" заявив учасник операції із затримання "вагнерівців" колишній розвідник Роман Червінський.

"Якимось чином Лукашенку було передано інформацію. Він саме це підтвердив, що отримав інформацію, що на території Мінська знаходяться терористи, які планують зробити революцію в Білорусі... Якщо Зеленський каже, що не хотів проведення цієї операції та вважав її авантюрою. Може бути, це він зателефонував? Зеленський міг і попередити Ердогана. Ми не можемо знати і не можемо суперечити цьому", - припустив Червінський.

Крім того, він заявив, що як відповідальний за операцію на 99% упевнений, що це була зрада.

За його словами, зараз матеріали щодо "вагнерівців" знищено, а ТСК заведе розслідування у безвихідь.

Червінський розповів про загрози звільненням та кримінальними справами, які надходили з Офісу президента після зриву операції. Таким чином його хотіли змусити мовчати, оскільки у суспільстві розпочалося обговорення зливу операції із затримання "вагнерівців".

"Ми не могли зрозуміти, чому так відбувається", - сказав він.

Потім були погрози анулювати паспорти. Після того як на Facebook-сторінці Янини Соколовської з'явилися документи, схожі на документи з операції, Червінському почали загрожувати порушенням кримінальної справи, а на його товаришів по службі чинили тиск з тим, щоб вони дали проти нього свідчення.

У 20-х числах лютого безпосереднє керівництво Червінського запропонувало йому заявити, що української операції щодо "вагнерівців" не було, а була російська спецоперація.

"Мені було смішно і я навіть не хотів із ними про це говорити", - розповів ексрозвідник.

Примітно, що президент України Володимир Зеленський та голова ВП Андрій Єрмак також заявляли, що української операції із затримання "вагнерівців" не було.

Нагадаємо, наприкінці листопада Голову Офісу президента Андрія Єрмака допитали у Державному бюро розслідувань у справі "вагнерівців".