RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Блінкен та Лавров влаштували на вечері суперечку через Україну

На вечері в рамках Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі пройшла зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави МЗС Росії Сергія Лаврова. Основною темою їхньої розмови була ситуація в Україні. Проте між політиками виникла напруженість у спілкуванні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Зазначимо, що США та їхні європейські союзники шукають усілякі способи протидіяти загрозі російського вторгнення на Україну після нарощування військ біля українсько-російського кордону.

Згідно з інформацією, Лавров назвав події у 2014 році "державним переворотом". Він також стверджував, що Організація Північноатлантичного договору та Європейський Союз пригнічують інакодумство та загрожують Росії.

Проте Блінкен нагадав про події 2014 року, коли підконтрольні сили Віктора Януковича обстріляли мирних демонстрантів у Києві, вбивши понад 100 людей. А сам колишній президент України втік саме в Росію.

Більше того, Блінкен також відповів своєму російському колегі, що НАТО – це оборонний союз.

Раніше "Апостроф" писав, що США готові забезпечити Україну всім необхідним в умовах військової агресії та концентрації військ РФ на кордоні.