RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Байден пообіцяв Путіну жорстку відповідь за Україну: перші деталі зустрічі онлайн

7 грудня відбулася онлайн-зустріч президента США Джо Байдена із президентом Росії Володимиром Путіним. Однією з тем для обговорень була ситуація на кордоні з Україною, де збираються російські війська.

Як повідомили на сайті Білого дому за підсумками зустрічі, Байден дав зрозуміти президенту РФ, що США готові відповідати "рішучими економічними та іншими заходами на військову ескалацію в Україні".

При цьому американський лідер жодного слова не сказав про те, чи США готові допомогти Україні військовими ресурсами на випадок вторгнення. Також Байден зазначив, що Путін має зробити кроки на шляху "до деескалації навколо України та повернення до дипломатії".

На завершення переговорів Путін і Байден пообіцяли, що їхні "команди продовжать діалог щодо України".

Водночас, одразу після завершення переговорів з'явилася інформація про те, що з узгодженого проекту оборонного бюджету США було прибрано положення про запровадження санкцій проти "Північного потоку-2".

Крім того, американські ЗМІ пишуть, що законодавці прибрали з узгодженого проекту оборонного бюджету заборону на придбання особами зі США суверенних боргових зобов'язань РФ, а також положення щодо можливості санкцій щодо 35 громадян Росії.

Раніше ми також повідомляли про те, що НАТО серйозно допоможе Україні під час наступу військ Путіна.