RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скандал у МВС: що відомо про доходи та майно чоловіка секретарки Зеленського

На в'їзді в Донецьку область Олександр Гогілашвілі посварився з поліцією через те, що його машину зупинили і попросили пред'явити документи. Подія викликала великий резонанс.

Про заступника глави МВС України відомо небагато. "Апостроф" з'ясував невідомі факти про Олександра Гогілашвілі.

Він народився 26 грудня 1973 року у Грузії. Закінчив Львівський університет.

У прес-службі МВС повідомляється, що він працює соціальним працівником міжнародної громадської організації "Центр здорової молоді", м.Київ.

Однак у біографії Гогілашвілі простежується російський слід. Чиновник до 2010 року проживав у Росії, працював відповідальним за зв'язки з громадськістю у Громадському благодійному фонді соціальної адаптації колишніх наркозалежних у Ростові-на-Дону.

Олександр Гогілашвілі у 2019 році отримав посаду заступника міністра внутрішніх справ України. Він відповідає за боротьбу з наркотиками та реабілітацію наркозалежних. У жовтні 2020 року політик отримав почесну нагороду. Президент Володимир Зеленський нагородив Олександра Гогілашвілі орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Скандальний політик має розкішний автопарк. У його розпорядженні кілька автомобілів люкс-класу. Мінімальна ціна авто – 13500 доларів, а максимальна – 23900 доларів.

Щодо доходів, то пан Гогілашвілі у 2020 році заробив майже мільйон – 815 044 гривень. Також у нього зберігається 360 000 гривень та 23 000 доларів готівкою (остання сума у спільній власності з дружиною). Ще 29 225 гривень є на рахунку у банку.

Про його особисте життя теж відомо мало. Дружина – Марія Левченко – помічниця президента України Володимира Зеленського.

Їй належить квартира у Києві площею 55 квадратних метрів та земельна ділянка площею 1006 квадратних метрів у тому ж Києві. Також дружина Олександра Гогілашвілі має два автомобілі Mazda 3, 2008 та 2016 років випуску.

Раніше "Апостроф" писав, що Олександр Гогілашвілі вибачився за свою поведінку на блокпосту ООС. Чиновник зазначив, що був надмірно емоційним.