RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Україна звинуватила Німеччину у блокуванні поставок зброї через НАТО: це несправедливо

Міністр оборони України Олексій Резніков звинуватив Німеччину, яка пообіцяла відреагувати на порушення кордонів України Росію, в блокуванні постачання зброї до нашої країни через НАТО, незважаючи на попередження США про можливе нове вторгнення в Росію.

Про це він сказав у коментарі Financial Times.

За словами Резнікова, у листопаді Берлін наклав вето на закупівлю Україною антидронових рушниць та антиснайперських систем через агентство НАТО із закупівель. Пізніше Німеччина пом'якшила позицію по одному з пунктів та визнала антидронові рушниці нелетальною зброєю.

"Вони все ще будують газопровід "Північний потік - 2" та одночасно блокують наше оборонне озброєння. Це дуже несправедливо", - зазначив Резніков.

Він додав, що через блокування Німеччиною закупівель летального обладнання Україна прагнутиме купувати зброю через двосторонні угоди з союзниками – США, Великою Британією, Литвою та Францією.

Зазначається, що рішення про блокування постачання зброї в Україну було ухвалено урядом екс-канцлера Ангели Меркель, а позиція нового керівництва Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем поки невідома. Мінекономіки Німеччини, що відповідає за затвердження експорту зброї або накладення вето та канцелярія Німеччини утрималися від коментарів.

Як повідомляв "Апостроф", у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну НАТО надасть українській армії системи протиповітряної оборони і радіоелектронної боротьби, а також розвіддані.