RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Возили броньованим авто: сім'я скандального Гогілашвілі користувалася охороною СБУ, відео

Сім'ю скандального заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі захищає "Альфа". Сина Гогілашвілі та помічниці президента Марії Левченко привіз до КВЦ "Парковий" автомобіль, який зареєстрований під номерами Служби безпеки України.

Відповідне відео зафіксувала знімальна група Bihus.Info. Журналісти з'ясували, що сім'ї Гогілашвілі надали охорону СБУ.

Згадане відео було зняте ще у листопаді 2021 року. Тоді знімальна група Bihus.Info працювала біля комплексу "Парковий". Там проходило засідання фракції "Слуга народу".

Якогось моменту до входу в будинок під'їхав автомобіль Chevrolet Suburban. Товщина дверей та віконних рамок вказує на те, що автомобіль броньований. З транспортного засобу вийшов чоловік, а слідом за ним хлопчик. Хлопчик у результаті виїхав звідти вже на іншому автомобілі - сірій Mazda 3. Вона зареєстрована на Марину Левченко, яка є помічницею президента Володимира Зеленського.

А ось номерний знак автомобіля, який привіз хлопця до Паркового, закріплений за автомобілем Volkswagen Transporter. Партія таких у 2019 році надійшла на баланс СБУ.

Джерела журналістів Bihus.Info стверджують, що дізналися у чоловіка, який вийшов з автомобіля перед хлопчиком, співробітника загону спеціального призначення "Альфа".

У відповідь на запит з боку журналістів, у СБУ відповіли, що сім'ї Гогілашвілі справді надано охорону спецслужби.

У відповідь на ваш запит зазначаємо, що інформація, що стосується осіб, яким за необхідності та за наявності відповідних підстав надається охорона, є конфіденційною, – повідомили у СБУ. – Окремо звертаємо вашу увагу на те, що СБУ діє виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством України. Це стосується діяльності із забезпечення безпеки осіб, які охороняються, та членів їхніх сімей, у тому числі", - відповіли в СБУ.

У спецслужбі при цьому не уточнили, чому СБУ надає охорону сім'ї Гогілашвілі.

При цьому а ні Марія Левченко. а ні Олександр Гогілашвілі, не відповіли на телефонні дзвінки журналістів.

Відомо, що згідно закону, "Альфа" може надавати охорону учасникам кримінальних проваджень.

Помічнику президента та заступнику міністра при цьому, як стверджують журналісти Bihus.Info, просто так, держохорона не передбачена.

Раніше ми також повідомляли про те, що проти Гогілашвілі хочуть порушити справу.