RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Під Радою ФОПи влаштували бійку з поліцією: опубліковані фото та відео

У п'ятницю, 17 грудня, під Верховною Радою відбулися сутички між ФОПами та поліцейськими.

Про це повідомляє кореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Поліція не дала ФОПам зайняти перехрестя Шовковичної та Грушевського. Двічі лунав сильний вибух, ймовірно, це підривали петарди.

Під стінами ВРУ стояли ФОПи з усієї України - вони вимагали скасувати обов'язкове введення касових апаратів для малого бізнесу. Мітингувальники порівнювали запровадження РРО із радянськими репресіями 30-х років минулого століття.

Сотні людей із усіх куточків України приїхали відстоювати свою позицію. Стіни ВРУ охороняли нацгвардійці. На плакатах протестувальників було написано: "6376 – голосуй за!".

Протестувальники вимагали, щоб депутати проголосували за законопроект, про внесення змін до Податкового кодексу України. Суть законопроекту полягає у тому, щоб відтермінувати терміни розширеного застосування РРО для платників єдиного податку.

Станом на 13:30 сутички завершилися.

Відео опублікував на своїй сторінці у Telegram нардеп Олексій Гончаренко.

У ході зіткнення силовиків і дрібних підприємців постраждала жінка. Допомогу їй надали медики з карети швидкої.

Як повідомляв "Апостроф", у четвер, 16 грудня, під Верховною Радою сталася сутичка мітингуючих шахтарів державних вугледобувних підприємств із співробітниками Національної поліції та Нацгвардії, які охороняють будівлю українського парламенту.