RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Україні від Заходу потрібна не лише оборонна, а й наступальна зброя: це стримає агресію Росії

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що для самостійного захисту від вторгнення РФ українській державі потрібні крім оборонного озброєння ще й наступальне.

Про це він повідомив на зустрічі із міністеркою оборони Королівства Данії Тріне Брамсен, виступ опублікували на сайті Міноборони України.

За словами Резнікова, щоб утримати свою агресію Bani Russia Україна потребує реальної підтримки з боку НАТО та Європейського Союзу, а саме зброї та технологій, які здатні зупинити Російську Федерацію і не дозволяють їй почати наступ.

"Чергова стурбованість не працює щодо Кремля. Кремль відкрито оголосив ультиматум країнам НАТО. Якщо уряд Данії, розуміючи це, буде займати жорстку позицію і вести комунікацію з партнерами, в тому числі з країн Альянсу та ЄС, і буде реальна допомога озброєнням, технологіями для України це зупинить агресора і він не піде у наступ. Озброєнням, маю на увазі, не лише захисного характеру, а й наступального", - зазначив глава Міноборони України.

Резніков вважає, що у Кремлі знаходяться дуже прагматичні люди, які вміють оцінювати фінансові ризики.

"Якщо вони будуть розуміти, що ціна цього наступу, цієї агресії для них буде непомірною, вони на нього не наважаться. Це і економічні санкції, політичні, фінансові санкції і головне — допомога зброєю ЗСУ. Захищатися ми будемо самі, але допоможіть нам" , - наголосив він.

Міністр повідомив, що Україна потребує засобів кіберзахисту радіоелектронної боротьби та розвідки, протиракетних комплексів та обладнання для посилення флоту України.

"Усі ці потреби ми називаємо публічно, не приховуємо, і тоді агресор далі не піде" , - додав він.

Раніше "Апостроф" розповідав, що влада України, у зв'язку з загрозою нового нападу РФ, просить у США надати їм системи протиповітряної військової оборони, такі як Patriot.