RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Американський сенатор про ультиматум Кремля: Росія створює привід для війни

Пропозиції щодо гарантій безпеки, які висунула Москва, є чіткою ознакою, що Росія намагається створити привід для війни.

Про це заявив головний представник республіканців у комітеті Сенату США із закордонних справ Джим Ріш, пише "Радіо Свобода".

Він констатував, що пропозиції Росії є не угодами про безпеку, а списком поступок, на які мають піти США та НАТО, щоб заспокоїти президента РФ Володимира Путіна.

"Російська Федерація висунула ці вимоги з повним розумінням, що їх неможливо прийняти. Путін знає, що Сполучені Штати та наші 29 союзників по НАТО не ведуть і не вестимуть переговори про майбутнє суверенних держав, таких як Україна, які повинні мати можливість робити свій вибір", - наголосив Джим Ріш.

Сенатор звернувся до адміністрації президента Джо Байдена та всіх союзників по НАТО із закликом відхилити вимоги РФ. Він наголосив, що Альянс має бути готовим до того, що Путін використовує відмову як привод для використання військової сили. За словами Ріша, Конгрес і адміністрація діяти до того, як Росія вдасться до подальшої ескалації.

Як повідомляв "Апостроф", Джо Байден доручив своїй адміністрації протягом найближчих чотирьох тижнів використати всі можливі інструменти для запобігання можливому вторгненню РФ на територію України.