RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ляшко хоче прибрати скандального головного лікаря з Миколаєва: вона кинула йому виклик

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко хоче звільнити головного лікаря Миколаївської інфекційної лікарні, яка нещодавно потрапила у скандал через матюк на телебаченні.

Про це повідомило видання "Злочинності.НІ".

Він уже звернувся до Миколаївської ОДА із проханням переглянути доцільність її перебування на цій посаді. Відповідну пропозицію Ляшко виклав у супровідному листі, який прикріплений до висновків моніторингової комісії Міністерства охорони здоров'я.

"З огляду на численні недоліки у роботі КНП "Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань" Миколаївської обласної ради Міністерство охорони здоров'я рекомендує розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора установи Федорової С.Ф.", - сказано у документі.

У свою чергу, Світлана Федорова вже відповіла міністру на його пропозицію у Facebook. При цьому вона наголосила, що за її призначення голосували не представники ОДА, а депутати, які є представниками народу.

"Віктор Кирилович, ОДА справа хороша, що Ви особисто вирішуєте кому бути головним лікарем, а кому ні, але голосували за мій контракт на цю посаду не ОДА, а представники народу - депутати. І конкурс я пройшла не один, купу", - підкреслила Федорова і запропонувала міністру помінятись місцями, щоб він провів 100 днів на її посаді, а вона – аналогічний період на його посаді.

При цьому вона заявила, що в такому разі Ляшко отримає "повністю укомплектовану всім (від штату, рахунків, апаратури та медикаментів тощо) чудово працюючу лікарню". А вона отримає на 100 днів "провальну роботу міністерства, де повний хаос та бардак".

Після цього, за планом Федерової, вони мають звірити результати виконаної ними роботи.

"Потім я, як в. о. міністра, Вас подалі від організації охорони здоров'я викину. Якщо хороший Ви епідеміолог (хоча вже сумніваюся) – роботу Вам знайдемо. Ну а я постараюся відновити зруйноване Вами. Заради наших людей. Честь маю!", – резюмувала Федерова .

Раніше ми також повідомляли про те, що епідеміолог розповів, чому обмеження в Україні не дають результату.