RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Підозра Порошенку у держзраді: опубліковано повний текст документу

Оприлюднено повний текст підозри п'ятому президенту країни Петру Порошенку у державній зраді. Її підписали 20 грудня у справі постачання вугілля з окупованих територій.

Текст документа опублікувала "Українська правда", який отримала від джерела в правоохоронних органах.

Підозру оголошено у держзраді та сприянні терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" у справі щодо поставок вугілля з окупованих територій. Як уточнюють у Державному бюро розслідувань, справу розслідують за трьома статтями: держзрада, сприяння діяльності терористичної організації та фінансування тероризму. У разі доведення провини Порошенка, йому загрожує до 15 років років в’язниці із можливою конфіскацією майна.

Раніше підозри у цьому провадженні повідомили народному депутату Віктору Медведчуку і ексміністру енергетики Володимиру Демчишину.

Її правоохоронці направили поштою, а сам він наразі перебуває у Польщі. Керівник центрального штабу "Євросолідарності" Олександр Турчинов переконаний, що нова справа проти Порошенка сфабрикована, і що збирається ходити на допити, допоки Порошенко не повернеться в Україну.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Порошенко раптово з'явився у прямому ефірі каналу "Рада", заявивши, що влада незаконно витрачає гроші українців.