RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росія загрожує Заходу розмістити в Білорусі ядерну зброю: чого хочуть у Кремлі

У разі відмови США і НАТО обговорювати з Росією її пропозиції щодо гарантій безпеки, у Кремлі розглянуть усі можливі варіанти відповіді.

Про це повідомив заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко, у коментарі про можливість розміщення у Білорусі ядерної зброї, пише “Белта”.

Андрій Руденко заявив, що Росія розглядатиме різні варіанти дій, але остаточне рішення залежить від реакції Америки та НАТО: "Усі питання розглядаються в комплексі. Ми чули такі пропозиції з боку наших білоруських союзників. Усі варіанти будуть розглядатися, але багато, як я вже сказав, залежатиме від тієї реакції, яку ми очікуємо отримати від США та блоку НАТО” .

Заступник глави МЗС РФ зазначив, що Росії важлива офіційна відповідь від США та НАТО щодо пропозицій про гарантії безпеки: "В даний час ми чекаємо на реакцію від США і НАТО. Офіційну" .

МЗС РФ 17 грудня опублікувало проекти договору зі США та угоди з НАТО про гарантії безпеки. Документи вже передані Вашингтону та його союзникам. Одним із пунктів проекту угоди пропонується, щоб НАТО надала гарантії нерозширення альянсу на територію України. У разі відмови США та НАТО від гарантій безпеки, Росія шантажує створенням "контругроз".