RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Заборона на російські фільми та програми в Україні: суд ухвалив важливе рішення

Конституційний суд України постановив, що заборона російських фільмів і серіалів не суперечить Конституції України.

Про це повідомила у Telegram представник Верховної Ради у Конституційному суді Ольга Совгиря.

Відповідне рішення було ухвалено Конституційним судом України за конституційним поданням 47 українських нардепів.

У відповідних законах зазначено, що трансляції на території України російськими телерадіоорганізаціями фільмів та телевізійних програм (крім інформаційних та інформаційно-аналітичних) є неприпустимим, якщо у цьому фільмі чи програмі показана бодай одна людина, яка створює загрозу для національної безпеки України.

Перелік таких осіб зіставляється Міністерством культури України. Мінкульт, у свою чергу, керується відповідними зверненнями з боку РНБО, СБУ чи Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Список тих осіб оприлюднюється на сайті Мінкульту.

Також забороняється трансляція (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) фільмів, зроблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

Крім цього, закон говорить про те, що такі заборони поширюються на всі російські медіа продукти, які були вироблені після 1 січня 2014 року. Тобто навіть у тому випадку, якщо при їх створенні не брали участі особи, які загрожують нацбезпеці України, або якщо ці матеріали не популяризують країну-агресора і не несуть у собі елементи її пропаганди.

Раніше ми повідомляли, що деякий час тому петиція про заборону в'їзду на територію України всім громадянам Російської Федерації набрала необхідну кількість підписів.