RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Переговорники домовилися про різдвяне перемир'я на Донбасі: подробиці

У середу, 22 грудня, на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу (Україна – Росія – ОБСЄ) сторони домовилися про поновлення дії режиму припинення вогню у рамках заходів, узгоджених 22 липня 2020 року.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал української делегації для участі у ТКГ.

Виконувач обов'язків першого заступника голови делегації України у ТКГ Андрій Костін заявив, що вперше за довгий час відчувається реальна можливість забезпечити тишу на лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях.

"Українська сторона повністю готова до цього. Важливо, що ми побачили готовність й іншої сторони до цього кроку", - заявив він.

Це особливо важливо на тлі майбутніх зимових свят. Люди зможуть зустріти традиційні Різдво та Новий рік у спокої та разом із найближчими людьми, йдеться у повідомленні української делегації.

А спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в ТКГ посол Мікко Кіннунен заявив, що пріоритет був відданий питанню безпеки та, зокрема, дотриманню режиму припинення вогню.

"Я радий, що учасники висловили тверду рішучість повністю дотримуватися заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", - зазначено в повідомленні для преси посла Кіннунена.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що останніми днями бойовики до мінімуму знизили кількість обстрілів позицій ЗСУ, проте українські військові, як і раніше, зазнають втрат убитими і пораненими.