RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Джавелін" в дії: ЗСУ показали ефектне знищення танка, відео

У четвер, 23 грудня, ракетні комплекси Javelin перевірили на безвідмовність на одному з військових полігонів в умовах української зими, сильного вітру та морозу.

Відео обнародували на сторінці Операції об’єднаних сил у Facebook.

На кадрах, знятих під час стрільб у зоні ООС, видно, як ракета вражає броньований танк та наслідки такого удару. Від конструкції після вибуху залишилася обпалена гора брухту.

"Один постріл - одна бронеціль. ПТРК Javelin. ООС", - йдеться у підписі до відео.

Боєприпасами Javelin найчастіше атакують ціль зверху. Але вони можуть поцілювати не лише у танки, а й у гелікоптери, безпілотники і літаки на невеликій висоті. Військові зауважують, що після наведення ракети на ціль і натиснення на запуск, у 99% врятуватися від цієї ракети неможливо.

Комплекс Javelin важить більше 20 кг, серед його переваг - мобільність. Крім цього, стріляти за допомогою конструкції можна майже з будь-яких позиці: лежачи, стоячи, сидячи. Такої зброї від США в Україні більше 500 екземплярів.

На фронті ракети тримають наразі задля оборони, але у разі спроби вторгнення вони згодяться не тільки для повної зупинки ворожих танків та літаків, а й для контрнаступу.

Раніше ми писали, що Україна просить США надати їй системи ППО.