RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​Росія заявила про відведення частини військових від кордону з Україною

У Російській Федерації заявили про відведення частини військовослужбовців від українського кордону. Південний військовий округ в Ростові-на-Дону оголосив про завершення "польових занять".

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на пресслужбу округу.

Там стверджують, що 10 тисяч військових повернуться у місця постійної дислокації після занять, які упродовж місяця проходили у польових умовах у кількох регіонах, зокрема і в тих, що межують з Україною. Заняття проводили на полігонах Астраханської, Волгоградської, Ростовської областей, Ставропольського, Краснодарського країв, Північного Кавказу, військових баз РФ у Вірменії, окупованого Криму, Абхазії, а також Південної Осетії. Батальйонні тактичні групи і тактичні групи родів військ усіх з'єднань та військових частин Південно-Східної Азії пройшли підготовку на ротаційній основі за модульною системою.

"У військах ПВО завершився етап бойового злагодження відділень, екіпажів та розрахунків у мотострілецьких з'єднаннях, військових частинах пологів військ та спеціальних військ", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом занепокоєння щодо концентрації російських військ на кордоні з Україною.