RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Слуги народу" проведуть чистку лав: як відкликатимуть депутатів

Голова політичних сил, "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила, що наступного року в Україні буде діяти імперативний мандат (обмежити дії обранця будь-якими умовами, за порушення яких його можна відкликати). Проте ця процедура стосуватиметься виключно місцевих депутатів.

Про це чиновниця розповіла в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Наступного року обов'язково застосовуватимемо імперативний мандат до місцевих депутатів. На сьогоднішній день усі обласні організації готують відповідні списки. Такі рішення будуть розглядатися Національною радою громад. Добре, що такий механізм на законодавчому рівні можна застосовувати для відкликання місцевих депутатів, але водночас шкода, що він не поширюється на народних", - зазначила Шуляк.

За її словами, списки будуть сформовані до кінця 2021 року, а вже у січні-лютому 2022 року застосовуватимуть цю процедуру.

"Є певна юридична процедура, але для повного розуміння ситуації на місцях обласні організації та отримали завдання підготувати список осіб, які стануть кандидатами на виліт", - резюмувала Шуляк.

Раніше "Апостроф" писав, що в понеділок, 15 листопада, новий керівник "СН" замість Олександра Корнієнка, що пішов у відставку, стала заступником голови ЧС Олени Шуляк.