RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Міноборони оголосило тендери на закупівлі на харчування ЗСУ

Міністерство оборони України оголосило про старт процедури закупівлі послуг з організації харчування у Збройних Силах України за річним планом закупівлі на 2022 рік.

Про це 6 січня повідомили на сайті міністерства.

За даними прес-служби, документація вже знаходиться на сайті системи "Прозорро".

У Міноборони обіцяють, що всі закупівлі будуть проводитися за новими процедурами, визначеними Законом України "Про оборонні закупівлі", який набув чинності з 1 січня 2022 року.

За інформацією міністерства, весь річний обсяг послуг з організації харчування розподілено на 12 лотів вартістю від 275,8 млн. гривень до 388,4 млн. гривень. Процедуру закупівлі розпочали одразу за всіма 12 лотами.

Як заявив міністр оборони України Олексій Резніков, такий крок дозволить "демонополізувати закупівлі у сфері оборони".

"Створюючи умови для вільної конкуренції за прозорими правилами, ми підвищуємо стійкість процесів в армії. Одночасно закладаємо досить жорсткі умови контролю якості харчування", - сказав він.

У свою чергу заступник Резнікова В'ячеслав Шаповалов додав, що спроба подолати монополістів часто супроводжується судовими позовами, спробами заблокувати тендери чи зірвати постачання.

"Тому передбачено механізм, щоб гарантувати безперервність харчування. Лоти сформовані таким чином, щоб забезпечити резервний варіант у разі, коли якийсь із постачальників не може або не хоче виконати свої зобов'язання", - сказав він.

Нагадаємо, Державна аудиторська служба України 21 грудня розпочала державний фінансовий аудит виконання Міноборони низки бюджетних програм.