RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

​Оточили з трьох сторін: з'явилася свіжа карта розташування російських військ біля кордонів України

У мережі з'явилася свіжа карта розташування військ Росії біля українських кордонів. Російські сили оточують Україну з трьох сторін.

Карту складено газетою The New York Times на основі даних від українських і західних чиновників, незалежних військових аналітиків і знімків супутників.

Загалом на мапі вказано десять основних скупчень військ Росії, що включають артилерію, важку техніку і танки. На ній зазначено рід військ, чисельність та види техніки.

Так, за даними видання, дві військові групи розташовуються поблизу кордону з Білоруссю, поруч з м. Єльня Смоленської області та м. Клинці Брянської області. Три групи - поблизу міста Воронеж. Саме ці війська можуть безпосередньо загрожувати Києву у разі воєнної операції, зазначає NYТ.

Також одна група дислокується поблизу м. Волгоград та дві — біля кордону з тимчасово окупованими територіями Донеччини та Луганщини. Дві групи військ розташовані і біля м. Коренівськ в Краснодарському краї (тільки артилерія) та в анексованому Росією Криму.

За інформацією видання, біля кордону з Україною зараз перебувають 100 тисяч військових, однак, за оцінками американських спецслужб, Росія розробила військову операцію за участю 175 тисяч військовослужбовців.

NYТ зауважує, що, на думку аналітиків, наразі неясно, чи планує Москва вторгнутися в Україну, однак перебуває “на шляху”, що необхідно для цього.

Як писав раніше "Апостроф", Росія протягом грудня продовжила нарощувати бойові можливості угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.