RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рада НАТО – Росія: Москві нагадали, що вона не має права вето щодо України

На проведеній у середу, 12 січня, у Брюсселі раді НАТО - Росія, яка стосувалася ситуації в Україні, також обговорювали наслідки для європейської безпеки. При цьому було заявлено, що Москва не має права вето, чи входити Києву до Організації Північноатлантичного договору.

Про це повідомляє прес-служба Альянсу.

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що це була непроста дискусія, але саме тому вона була така важлива.

Він зазначив, що союзники по НАТО готові знову зустрітися з Росією, щоб детальніше обговорити низку тем і викласти на стіл конкретні пропозиції. "Є можливості для конструктивної взаємодії, якими не можна нехтувати задля користі безпеки в Європі", - сказав він.

Проте, за його словами, союзники готові допомогти Україні на шляху до членства в НАТО, запроваджувати важливі реформи.

"Союзники висловили занепокоєння з приводу військ РФ поблизу кордонів України... Є риторика, що Росія готова використати силу. Напруження дуже високе. Важливо, щоб Росія та союзники НАТО й надалі сідали за стіл переговорів та обговорювали важливі питання", - підкреслю генсек.

Столтенберг нагадав Москві: "Кожна країна має право обирати свій шлях. Союзники повністю погоджуються, що лише Україна та 30 союзників можуть вирішити, коли Україна буде готова стати членом НАТО. І ніхто інший. Росія, звісно, не має права вето у питанні, чи стане Україна членом НАТО" .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Польщі жорстко відповіли Росії з приводу ультиматумів НАТО: "Спробуєте ще раз, отримаєте по яйцях".