RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Путін перекидає "Іскандери" ближче до України: фото та відео

У інтернет-мережі помічені кадри, на яких видно, як ракетні комплекси "Іскандер-М" їдуть залізницею.

Про це пише Medium.

11 січня у соцмережах з'явилося відео, зняте на Далекому Сході, на якому впізнали оперативно-тактичний ракетний комплекс 9К720 "Іскандер-М". Під брезентом можна впізнати контури характерних восьмивісних пускових установок 9П78-1 та транспортно-зарядних машин.

Такі ж, лише менш акуратно накриті машини можна побачити й на кадрах, знятих у Свердловській області, які опубліковано 13 січня. Крім ракетних комплексів, на відео присутні автопоїзди із сідельними тягачами КамАЗ-44108 та бортовими напівпричепами. Ймовірно, їх використовують для транспортування ракет довжиною близько 7 м.





На ще одному відео, опублікованому 11 січня, не видно пускових установ або ТЗМ, зате добре помітні тривісні кунги та автопоїзди. Останні перевозили контейнери, швидше за все, із ракетами.

За непрямою інформацією з відкритих джерел, ці потяги виїхали зі станції Дивізіонна в Улан-Уде та зі станції Біробіджан-2, поблизу яких розташовуються 103-а та 107-а ракетні бригади відповідно. Ці з'єднання, що мають на озброєнні “Іскандери”, входять до складу 36-ї та 35-ї загальновійськових армій.

Раніше ми опублікували інтерактивну карту, яка дозволяє стежити за військовою технікою та особовим складом РФ поблизу кордонів України, а також в окупованих Криму та частинах Луганської та Донецької областей.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: