RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

У Путіна придумали причину зосередження військ РФ на кордоні України

Зосереджені на українському кордоні понад 100 тисяч російських військ – це нібито реакція Кремля на створене в регіоні "напруження".

Про це прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналісту CNN Фаріду Закаріа у програмі Fareed Zakaria GPS, яку цитує агентство Bloomberg.

За його словами, Росія "не говорить про військові дії", однак продовжує вимагати від НАТО гарантій того, що ніколи не прийме Україну до Альянсу.

"Між нами є певні домовленості , - сказав Пєсков. - Але взагалі, в принципі, зараз можна сказати, що ми залишаємось на різних шляхах, на зовсім інших шляхах, і це недобре, і це насторожує".

"Російські війська знаходяться на території РФ поряд з українським кордоном, і ми вважаємо за необхідне залишити їх там перед дуже напруженою ситуацією, недружньою атмосферою, створеною різними навчаннями НАТО, винищувачами і шпигунськими літаками НАТО, просуванням інфраструктури НАТО до кордонів", - продовжив прессекретар Путіна.

Він додав, що РФ нібито змушена реагувати і "вживати запобіжних заходів". "Тому наші військові на нашій території там", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що розвідка назвалаи привід, під яким Росія може напасти на Україну.